ÇORLU ADLİYESİ
İzleme Kurulu Üye Seçimi

T.C.
ÇORLU
ADLÎ YARGI İLK DERECE MAHKEMESİ 
ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞI

 İ L A N    

Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığımızca Karatepe Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kuruluna 1 Başkan 4 Asil Üye ve 3 Yedek Üye seçimi yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI                 :

a) 14/07/1965 tarihli ve 657 Devlet Memurları Kanunu'nda ön görülen genel şartlar,
b) Başvuru tarihinde otuzbeş yaşını doldurmuş olmak,
c) Tıp, Eczacılık, Hukuk, Kamu Yönetimi, Sosyoloji, Psikoloji, Sosyal Hizmetler, Eğitim Bilimleri ve benzeri alanlarda en az dört yıllık Yüksek Öğretim Kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen Yurt Dışındaki Yüksek Öğretim Kurumlarından mezun olmak ve mesleği ile ilgili olarak Kamu Kurum ve Kuruluşlarında ya da Özel Sektörde en az on yıl çalışmış olmak,
d) Kişisel nitelikleri ile çevresinde dürüst, güvenilir ve ahlaklı olarak tanınmış bulunmak,
e) Herhangi bir Siyasi Parti Merkez, İl veya İlçe Teşkilatlarında görevli bulunmamak, 

İZLEME KURULLARINA SEÇİLEMEYECEK OLANLAR             :

a) Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri ile ilgili ihale, alım, satım ve benzeri hukuki ilişkilere taraf olanlar,
b) Görev yapacakları Ceza İnfaz Kurumları veya Tutukevleri'nde bulunan hükümlü ve tutuklulardan birisinin işlediği suçtan kendileri veya ikinci derece dahil hısımları zarar görenler,
c) Görev yapacakları Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevlerindeki hükümlü ve tutuklulardan biri ile aralarında evlilik, vesayet veya ikinci derece dahil hısımlık ilişkisi bulunanlar, 

MALİ HÜKÜMLER                       :

            İzleme kurulu başkan ve üyelerine her toplantı için 2000 gösterge rakamının Devlet memurlarına uygulanan aylık katsayıyla çarpımı sonucunda bulunacak miktarda huzur ücreti ödenir. Ancak, bir ayda en çok iki toplantı için ödeme yapılabilir.
İzleme kurulu üyelerine ayrıca 10/02/1954 tarihli ve 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümlerine göre birinci derece Devlet memurlarına ödenen miktarda harcırah ödenir.
          İzleme kurullarının görevleriyle ilgili her türlü harcamaları, Adalet Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten karşılanır.

BAŞVURU USULÜ             :

Başvuru Yeri             : Çorlu Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı’na ait İzleme Kurulu Üyeliği ilan metni ekinde bulunan başvuru dilekçe örneğinin temini ile başvurular şahsen yapılacaktır.
Başvuru Tarihi       : İzleme Kurulu üyeliğine seçilmek isteyenlerin başvuruları 04 Eylül 2024 Çarşamba günü başlayıp 03 Ekim 2024 Perşembe günü mesai bitiminde sona erecektir. Bu tarihten sonra komisyona ulaşan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
            Başvuru dilekçesinde ayrıca Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile vergi kimlik numarasının belirtilmesi gereklidir.

BAŞVURU DİLEKÇESİNE EKLENECEK BELGELER        :

a) Kimlik fotokopisi,
b) Görev belgesi (en az on yıllık meslekî deneyime sahip olduğunu gösteren belge),
c) Arşiv kayıtlı adlî sicil belgesi,
d) Öğrenim durumunu gösterir belge,
e) İki adet vesikalık fotoğraf, 

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ                            :

Komisyonumuzca başvurular yeterli sayıda başvuru olması halinde değerlendirilerek işbu ilanda belirtilen başvuru dilekçesine eklenecek belgelerin eksik olması ya da başvuru sahibinin Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Kanununda belirtilen şartları haiz olmaması hâlinde talebinin reddine karar verilerek, redde ilişkin karar ilgilisine tebliğ olunacaktır.

İzleme Kurulu Üyeliğine kabul edilenler Adliye Divanhanesinde ilan edilecektir.

YEMİN                                 :

Listeye kabul edilenler Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Kanununun 5’inci maddesi uyarınca Çorlu  Adliyesinde yemin ettirilecektir.

İlan olunur.  04.09.2024

 

EKLER
1- Basvuru Formu